PCOS Symposium

Korte inhoud

Hormonale stoornissen komen alsmaar vaker voor kunnen heel uiteenlopende oorzaken of uitingen hebben. Een van de meest frequente hormonale stoornissen is het PolyCystisch OvariumSyndroom, kortweg PCOS, en komt voor bij 5 tot 10% van de vrouwen in de vruchtbare levensfase. In het merendeel van de patiënten (50 – 70%) ligt ‘insuline resistentie’ mee aan de basis van deze aandoening. Een verstoorde hormonale wisselwerking vertaalt zich bij deze patiënten ook vaak in een ovulatiestoornis, waardoor PCOS een erg frequente oorzaak is van fertiliteitsproblemen.

Dit symposium zal een beknopt overzicht bieden van de verschillende factoren die aan de oorsprong kunnen liggen van PCOS. Zo zullen naast de rol van insuline en overgewicht in de pathogenese ook de afwijkingen in de hormonenbalans worden besproken die een rol spelen in de ontwikkeling van PCOS en aanleiding kunnen geven tot de belangrijkste symptomen. Hierbij zullen ook inzichten verschaft worden over de impact van voeding en welke natuurlijke stoffen de ziekteprocessen gunstig kunnen beïnvloeden.

Sprekers: Gabriël Devriendt (Bioloog, plantenexpert) en Dr. Marc Muyldermans (Kliniekhoofd Fertiliteit in het Jessa Ziekenhuis te Hasselt)

 

Inschrijven online opleiding

U dient zich in te schrijven om de uitgebreide opleiding te bekijken.
De prijs hiervoor is € 39 (incl. syllabus die per post naar u toegestuurd wordt).

Nu beschikbaar Online Duur: 3 uur Alle medische professionals Schrijf u in

Na inschrijving wordt de syllabus naar u toegestuurd en ontvangt u een e-mail met de link naar de opleiding.

Reeds ingeschreven?

Voor het bekijken van de opleiding dient u uw email adres te verifiëren en de bevestigingscode in te geven die u wordt toegestuurd.