Het verhaal van Gabriël

Gabriël Devriendt (15 augustus 1950 - 19 januari 2023)

Na een carrière van 24 jaar als medisch afgevaardigde voor farmaceutische multinationals, besloot Gabriël Devriendt in 2002 zijn visie en overtuiging om te zetten in de praktijk. Hij combineerde de uitgebreide medische kennis die hij had opgedaan met zijn achtergrond als bioloog en plantenexpert om zo zelf producten te ontwikkelen die het lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen en herstellen.

Samen met Bart Vergauwe, zaakvoerder van Labo Phytophar NV, richtte hij hiervoor Nutriphyt NV op. Gabriël moest van alle markten thuis zijn. Als startende ondernemer nam hij zelf de bestellingen op, maakte hij de facturen en pakketten, leverde hij producten af en volgde hij de betalingen op. Een goede planning bleek essentieel, aangezien hij naast al deze taken ook nog zoveel mogelijk artsen bezocht om zijn producten aan voor te stellen.

Gabriël slaagde er in de interesse van deze artsen te wekken door de meerwaarde van de Nutriphyt producten steeds te onderbouwen met wetenschappelijke studies over de werking van natuurlijke stoffen. Stap voor stap bouwde hij het team uit, hoogwetenschappelijke opleidingen gevend aan de vertegenwoordigers zodat zij ook de wetenschappelijke kennis rond dit onderwerp konden overbrengen. Zo groeide Nutriphyt onder zijn leiding uit tot een internationaal gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zijn visie en kwalitatieve producten.

In 2006 richtte Gabriël Pures op, een toonaangevend consultancybedrijf binnen de nutraceutische sector. Pures verricht onderzoek naar werkzaamheid en veiligheid van nutriënten, plantaardige bioactieve stoffen en formules met hoge toegevoegde waarde voor behoud en herstel van de menselijke gezondheid.

Het bedrijf neemt als kennispartner deel in talrijke projecten en denktanks die de toekomst voorbereiden voor een verbeterde nutritionele zorg voor gezondheid. Via lezingen, symposia en congressen voor specialisten, huisartsen, apothekers en paramedici informeert Pures voortdurend over de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden van natuurlijke stoffen voor de humane gezondheid.

In 2022 droeg Gabriël de fakkel als Nutriphyt CEO over aan zijn dochter Herlinde, die vastberaden en met evenveel passie de kennis, inzichten en de producten van haar vader blijft verspreiden.

Gabriël was een bron van inspiratie voor velen en zijn wijsheid en kennis van de natuur zullen gemist worden. Hij was een groot man wiens reis vele levens heeft veranderd en verbeterd. Hij heeft een blijvende indruk achtergelaten en zal voor altijd voortleven in Nutriphyt.