Witte moerbeiblad

Benaming
NaamWitte moerbeiblad
LatijnsMorus alba L.

 

Herkomst en voorkomen

Witte moerbei is oorspronkelijk afkomstig uit China en heeft verschillende toepassingen, onder andere als voedsel voor zijderupsen.

Vooral de bladeren van deze plant zijn interessant en worden dan ook al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, omwille hun rol in het koolhydraatmetabolisme.

Interessante actieve bestanddelen:

  • 1-deoxynojirimycine (DNJ): DNJ is een alkaloïde die van nature voorkomt in witte moerbeiblad en is wat men noemt een iminosuiker. Als glucose analoog kan het een interactie aangaan met de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken van suikers en koolhydraten tot glucose. Op deze manier speelt het dus een rol in het koolhydraatmetabolisme.

  • Flavonoïden: Witte moerbeiblad bevat verschillende soorten flavonoïden, waaronder quercetine, rutine en kaempferol. Deze verbindingen hebben antioxidant eigenschappen en kunnen helpen bij het beschermen van de cellen tegen oxidatieve stress.

  • Vitamines en mineralen: Witte moerbeiblad bevat verschillende vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K, ijzer en calcium.

 

Toegestane gezondheidsclaims:

  • Bevordert een gezond metabolisme van suikers en koolhydraten.

 

Witte moerbeiblad in de producten van Nutriphyt

Na de oogst wordt het blad gedroogd en vermaald. Hierdoor bekomt men een poeder waarin alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Het poeder heeft een groene tot bruine kleur.

Het extract van witte moerbeibladeren in de producten van Nutriphyt is het gepatenteerd extract Reducose®, waarvan zijn rol in het koolhydraatmetabolisme reeds in meer dan 9 klinische studies werd aangetoond.

Reducose® is een trademark van Phynova.

 

Ontdek onze producten met witte moerbeiblad

Witte moerbeiblad